Aqua expert

Mer än en filterleverantör

Trygghet för din skull:

Vi är en heltäckande leverantör av vattenreningsprodukter som både utvecklar och producerar vattenfiltersystem och tryckkärl i rostfritt. Vi är en av de marknadsledande producenter som kan erbjuda våra kunder allt från oberoende vattenanalyser till ett brett, driftsäkert sortiment av vattenfilter med låga underhållskostnader. 

Aqua Expert arbetar tryggt och långsiktigt med utveckling och ständiga förbättringar för att optimera både teknik och prisbild till dig som kund. 

 

  • Flexibel organisation med stor kunskapsbas och yrkesskicklighet. 
  • Trygga och snabba leveranser.
  • Lättillgänglig support. 
  • Ett rikstäckande nät av etablerade och välrenommerade återförsäljare som monterar och utför service på just ditt filtersystem.  

 

Historia

Företaget startade som en enskild firma 1970 och kallades då Växjö Vattenrening.

Firman blev aktiebolag 1983 och döptes då om till Göingefiltret AB. Namnändring till Aqua Expert AB sker under 1989 samtidigt som bolaget flyttade till sina nuvarande lokaler. Namnet Göingefiltret behålls som ett produktnamn som lever kvar än idag.

Aqua Expert AB startade 1997 en egen tillverkning, genom Aqua Rostfritt AB, av rostfria filter och tryckkärl.

Fusion av moderbolaget Aqua Expert AB och dotterbolaget Aqua Rostfritt AB ägde rum 2001 och numera är det Aqua Expert AB som även har hand om tillverkningen av filterkärlen, efter en avstickare på några år tar vi 2018 tillbaka tillverkningen i egen regi igen.

Hösten 2003 genomfördes ett generationsskifte då grundaren Bertil Höjer tackade för sig och två av hans söner, Patric Bolmgren och Martin Höjer tog över verksamheten.

Januari 2013 kliver Patric Bolmgren av verksamheten och Martin Höjer tar vid rodret som 100% ägare och VD för verksamheten.

2016 startar systerbolaget FINECO AB, för ytbehandling av rostfria produkter.

2019 kommer Rolf Mastenstrand in som VD. Martin Höjer fortsätter som ägare och produktutvecklare av nya klarsynta innovationer.